Waarom wordt de Opgewekte Woning Club georganiseerd?
De Opgewekte Woning club helpt woningeigenaren een plan te maken en uit te voeren om hun woning te verduurzamen. Zo draag je als inwoner bij aan een klimaat neutrale stad Haarlem en/of gemeentes in de regio IJmond in 2030.

Wie organiseert de Opgewekte Woning Club?
De Opgewekte Woning club wordt uitgevoerd door de stichting Opgewekte Club. We zijn niet verbonden aan uitvoerende partijen, maar zijn er juist voor om onafhankelijk bewoners te kunnen ondersteunen in goede keuzes te maken. Je bent geheel vrij om je eigen uitvoerder te kiezen.

Waarom zou ik meedoen?
- Om je huis toekomstbestendig te maken kun je veel doen. Het dak isoleren, zonnepanelen aanschaffen, de kozijnen schilderen en nog veel meer. Maar waar te beginnen?
- De Opgewekte Woning Club is er om jou in staat te stellen je huis te begrijpen en te bepalen wat jij belangrijk vindt. Dit zodat jij weet welke maatregelen jij de komende jaren in en om je huis wilt toepassen.
- Want eigenlijk is het niet meer dan logisch dat je voor je kostbaarste bezit een duidelijk plan hebt als het gaat om onderhoud, wooncomfort en duurzaamheid.
- Door mee te doen aan de Opgewekte Woning Club kun je in drie heldere stappen een plan maken waardoor het nog fijner wordt om in je huis te wonen en waarmee je slim investeert.

Wat kost het om mee te doen?
- Meedoen aan het proces van de Opgewekte Woning Club wordt betaald vanuit uw gemeente! (alleen deelnemende gemeenten)
- Wanneer er een advies, van de duurzaamheidsadviseur wordt afgenomen betaal je 120 euro (incl. BTW).
- Wil je je actief inzetten voor de OWC? Dan krijg je het advies gratis!
- Je wordt dan geacht minimaal 15 uur voor de OWC in te zetten:

  1. Activiteiten die ervoor zorgen dat er meer mensen deelnemen aan een OWC traject.  (nieuwe deelnemers werven)
  2. Activiteiten die een vervolg geven aan een OWC traject in een wijk, zoals bijvoorbeeld een zonnepanelenactie voor de hele buurt.

Hoe lang duurt Opgewekte Woning Club?
- Er zijn 3 bijeenkomsten, in een tijdbestek van ongeveer 6 weken
- Tussen de 2e en de 3e bijeenkomst krijg je een persoonlijk adviesgesprek, met de duurzaamheidsadviseur

Wanneer begint het?
- Als er voldoende deelnemers in je wijk zijn (of we meerdere wijken kunnen combineren)
- Hoe meer deelnemers in één buurt hoe meer kans dat deze daar wordt georganiseerd. Door zelf actief buren te werven heb je hier dus invloed op!
- Per mail wordt doorgegeven wanneer de Opgewekte Woning Club start in je wijk.

Kan ik de Opgewekte Woning Club zelf organiseren?
- Ja! In deelnemende gemeenten kan dit. Regel in totaal vijf deelnemers en meld je aan op opgewektewoningclub.nl/meedoen. Woon je niet in een deelnemende gemeente neem dan contact om te kijken wat de mogelijkheden zijn.
- Heb je al een buurtorganisatie of initiatief op het gebied van duurzaamheid dan kan deze ook getraind worden om zelf aan de slag te gaan met de Opgewekte Woning Club.

Ik heb een vraag die hier niet bijstaat....
Dan kun je het beste even contact met ons opnemen. Mail ons op info@opgewekteclub.nl of bel ons op 023-7100023